Trainers TTU

« Tim Bolink | Jack van der Walle »

Team-rond-Team

Wie helpen je met jouw prestaties?

Atleten

De hardlopers van TTU

TRAINERS

Jack van der Walle

Hoofdtrainer

In 2003 ben ik begonnen met de studie Sport en Bewegen. Sindsdien werk ik als hardloopcoach. Ik ben gestart als trainer bij atletiekvereniging U-Track in 2014. Daar heb ik U-Track Running team opgezet.


Vanaf dat moment heb ik kennis en ervaring opgedaan in de wedstrijd- en topsport. De Topsportopleiding bij de Atletiekunie heeft daar zeker aan bijgedragen.


Mijn visie als trainer & coach staat in het teken van de langere termijn en trainen met een idee. Hard trainen is goed op het moment dat het moet. Maar trainen met een lage intensiteit en rust zijn net zo belangrijk om topprestaties te kunnen behalen.

Tim Bolink

Assistent trainer

Ik loop inmiddels zo’n 15 jaar hard en het hardlopen is inmiddels een uit de hand gelopen hobby. Ik heb jarenlang de cross, baan en weg gecombineerd, maar ik wil me nu vooral focussen op de langere afstanden op de weg. Dit jaar is het doel om weer 100% fit te worden, zodat ik volgend jaar voor een snelle marathon kan gaan – ik denk dat er nog voldoende rek op die afstand in zit!


Naast de gezelligheid binnen de groep, is het fijn om elkaar te motiveren en te helpen. Het is prachtig om de jonge talenten binnen de groep tips te geven en te zien groeien. Ik train zelf mee, maar assisteer ook Jack bij de trainingen. Waar nodig help ik en ik denk mee met de trainingsschema’s.

Team- rond

-Team

Als Hardloper met topsport ambities zorg je voor professionele begeleiding door een coach. Daarnaast heb je een team nodig om beter te presteren en blessures te voorkomen. 


Onze experts bieden begeleiding en ondersteuning op verschillende gebieden. Ze helpen bij het voorkomen van blessures, zorgen voor herstel na inspanning, verhogen je mentale kracht, geven je voedingsadvies en analyseren je loopstijl en jouw inspanningstest. Ze helpen ook bij het kiezen van de juiste sportkleding of het eenvoudig verkrijgen daarvan. 


Een team van professionals, zoals een fysiotherapeut, sportpsycholoog, sportdiëtist, sportvoedingsdeskundige, hardloopanalist, iemand die inspanningstesten kan doen en een leverancier van sportkleding, verbetert je hardloopprestaties en zorgt voor 

een succesvolle en gezonde hardloopervaring.

FysioHolland
Iris Bousema

MSc Sportfysiotherapeut

Afspraak inplannen
via de website of 088 37 41 665


Ik ben gespecialiseerd in sportblessures en sport orthopedische revalidatie en met name van de knie, heup en enkel. Dit houdt in dat ik jou kan begeleiden na een operatie, bij spier- of pees blessures en overbelastingsklachten.

In mijn vrije tijd sport ik graag, van hardlopen tot crossfit en wielrennen tot snowboarden. Door mezelf te blijven uitdagen, probeer ik altijd het beste uit mezelf te halen. Iets wat ik probeer over te brengen op cliënten.

Ik werk op de locatie FysioHolland Medicort Kampong. Hier kun je bij mij terecht voor sport- en orthopedische klachten. Daarnaast maak ik ook deel uit van het medische team van hockey Kampong Heren 1 als Sportfysiotherapeut. Tevens werk ik samen met de hardloopclub, Track Team Utrecht. Daarnaast werk ik nog een dag bij SportsClinics in het st. Antonius ziekenhuis in Utrecht waar ik samenwerk met orthopeden en sportartsen op het gebied van sport- en knie revalidatie.

Het mooiste aan mijn werk vind ik dat ik iemand kan helpen zijn of haar doel met betrekking tot bewegen en sport te behalen. Als iemand weer kan lopen, fietsen of rennen zonder klachten of weer de eerste minuten maakt op het sportveld is dat het beste gevoel voor zowel sporter als therapeut.

binnenkort bekend

Voedingsdeskundige

Voeding is erg belangrijk voor hardlopers, omdat het helpt bij het verbeteren van de prestaties en het herstel. Een sportvoedingsdeskundige geeft advies over wanneer je het beste kunt eten, hoe je gehydrateerd blijft en wanneer je sportvoedingssupplementen kunt gebruiken om de prestaties te optimaliseren.

Running Solutions

Jorin Kamps

Loop- & inspanningsanalyse

Running Solutions is een centrum gericht op het helpen van hardlopers. Voor Track Team Utrecht helpen wij met het afnemen van inspanningstesten. Op deze manier krijgen de atleten een kijkje onder de motorkap, om vervolgens de trainingen op te kunnen baseren voor maximaal resultaat.

Marjolein Torenbeek

Sportpsycholoog VSPN

Als Sportpsycholoog helpt Marjolein al 15 jaar sporters het beste uit zichzelf te halen. Ze coacht (top)sporters bij onderwerpen als presteren onder druk, omgaan met tegenslag of blessures en een positieve prestatiecultuur. Ben je benieuwd wat mentale training voor jouw atletiekcarrière kan betekenen?

Binnenkort bekend

Sportdiëtist

Voeding helpt bij het verbeteren van prestaties en herstel. Een sportdiëtist kan helpen met het maken van een voedingsplan dat speciaal is afgestemd op de energiebehoefte, spieropbouw en spierherstel van de hardloper. Ook kan de diëtist vertellen hoe en wanneer je sportvoedingssupplementen kunt gebruiken.

binnenkort bekend

Hardloopkleding

Een goede leverancier van sportkleding kan hardlopers voorzien van technische kleding die zorgt voor comfort, het afvoeren van vocht en bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Het dragen van de juiste kleding kan een groot verschil maken voor prestaties en comfort tijdens het hardlopen.

ATLETEN

Iker Bruggink
U20
Iker Bruggink
Favoriet 5 km

persoonlijk record
5000 m - 15:43,88
Tim Bolink
Senioren
Tim Bolink
Favoriet 10 km

persoonlijk record
10 km - 29.57
Nabil Chahboun
U20
Nabil Chahboun
Favoriet 5 km

persoonlijk record
5000 m - 16:19,13
Aloïs Bode
Senioren
Aloïs Bode
Favoriet 10 km

persoonlijk record
10 km - 34.53
Binnenkort meer...
Atleten
Informatie
Info atleet