TRAINERS

Jack van der Walle

Hoofdtrainer

In 2003 ben ik begonnen met de studie Sport en Bewegen. Sindsdien werk ik als hardloopcoach. Ik ben gestart als trainer bij atletiekvereniging U-Track in 2014. Daar heb ik U-Track Running team opgezet.


Vanaf dat moment heb ik kennis en ervaring opgedaan in de wedstrijd- en topsport. De Topsportopleiding bij de Atletiekunie heeft daar zeker aan bijgedragen.


Mijn visie als trainer & coach staat in het teken van de langere termijn en trainen met een idee. Hard trainen is goed op het moment dat het moet. Maar trainen met een lage intensiteit en rust zijn net zo belangrijk om topprestaties te kunnen behalen.

Tim Bolink

Assistent trainer

Ik loop inmiddels zo’n 15 jaar hard en het hardlopen is inmiddels een uit de hand gelopen hobby. Ik heb jarenlang de cross, baan en weg gecombineerd, maar ik wil me nu vooral focussen op de langere afstanden op de weg. Dit jaar is het doel om weer 100% fit te worden, zodat ik volgend jaar voor een snelle marathon kan gaan – ik denk dat er nog voldoende rek op die afstand in zit!


Naast de gezelligheid binnen de groep, is het fijn om elkaar te motiveren en te helpen. Het is prachtig om de jonge talenten binnen de groep tips te geven en te zien groeien. Ik train zelf mee, maar assisteer ook Jack bij de trainingen. Waar nodig help ik en ik denk mee met de trainingsschema’s.